אמפנדס בטטה טבעוניים במילוי עדשים שחורות
אמפנדס בטטה טבעוניים במילוי עדשים שחורות (צילום: Bakd&Raw by Karolin Baitinger on Unsplash)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(5 מנות):

  • 250 גרם פירה בטטה (בטטה מבושלת ומעוכה)
  • 60 גרם קמח שיבולת שועל
  • 150 גרם קמח תירס לבן
  • 10 גרם זרעי צ'יה
  • 230 מ"ל מים
  • קורט מלח
  • למילוי:
  • שמן
  • 1 בצל לבן בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 120 גרם עדשים שחורות שהושרו שעה במים ונשטפו היטב
  • 200 מ"ל מים
  • 1 עלה דפנה
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כפית מיסו (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

אאא

מתחילים בהכנת המילוי:
1. בסיר רחב, מחממים 3-4 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את העדשים, המים ועלה הדפנה ומבשלים במשך 20-30 דקות, עד שהעדשים רכות, ואז מוסיפים את המיסו, מתבלים במלח ופלפל שחור, מבשלים עוד דקה ומכבים את האש.

נותנים למילוי להצטנן ועוברים להכנת הבצק:
2. בקערה גדולה, מערבבים פירה בטטה, קמח שיבולת שועל, קמח תירס לבן, זרעי צ'יה, מים ומלח ומעבדים ביד עד לקבלת בצק. נותנים לבצק לנוח 10 דקות כדי שזרעי הצ'יה יספחו את הנוזלים והבצק יהיה יציב יותר. אם הבצק קשה מדי, מוסיפים עוד קצת מים.

3. מחלקים את הבצק ל-15 חתיכות שוות ומגלגלים כל אחת לכדור. כיוון שהבצק מעט דביק, פורשים ניילון (ניילון נצמד / מפת ניילון חתוכה) על משטח עבודה, מניחים במרכז כדור בצק, מכסים אותו בניילון נוסף ובעזרת החלק התחתון של צלחת גדולה, משטחים את הכדור לעיגול.

4. מסירים את הניילון העליון, מניחים במרכז ממילוי העדשים, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים את הקצוות.

5. מחממים 4-5 כפות שמן ומטגנים את האמפנדס עד להזהבה משני הצדדים או מסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות.

מגישים חם לצד גוואקמולי וסלסת עגבניות חריפה.

 (צילום: Bakd&Raw by Karolin Baitinger on Unsplash)
(צילום: Bakd&Raw by Karolin Baitinger on Unsplash)